Övägen 68, 81895 Hedesunda, Zweden
T: 0046 (0)70 - 5443713
E: info@hedesundacamping.se

SVERIGE
Fakta
Sverige har en yta av ca. 450 000 kv.km och 9 miljoner invånare. 85% av befolkningen bor i den södra delen av landet. Längden från norr till söder är 1574 km. Bredden från väster till öster varierar omkring 500 km. Landet består av 54% skog, 9% sjöar och vattendrag, 8% jordbruk och endast 3% uppodlat. Mer än 75% av Sveriges yta består av vildmark. Den totala kuststräckan är ca. 7600 km.

Klimat
Många människor tror att Sverige är kallt och det nästan alltid regnar ... ett stort missförstånd! Sverige har ett milt klimat tack vare västliga vindar från Atlanten och Golfströmmen. Stockholm har även ett genomsnittligt antal 250 soltimmar under sommarmånaderna jämfört med 180 timmar i De Bilt i Nederländerna. Gästrikland har ett kontinentalt klimat. Detta innebär att vintern är närvarande med massor av snö och temperaturer under fryspunkten men under sommaren kan temperaturen nå upp till över 35 grader! Så, tropiska dagar i Sverige är fullt möjligt! Klicka på följande länk för aktuella väderrapporter:http://www.yr.no/sted/Sverige/Gävleborg/Hedesunda/

Prisjämförelser
Priserna för basvaror är jämförbara med resten av Europa. Bensin är till och med billigare. Också camping- och restaurangpriser är lägre än i de flesta europeiska länder. Däremot är priserna på tobak och alkoholhaltiga drycker något högre i Sverige. Trots det är priset på en stor starköl eller ett glas vin i vår restaurang och terrass inte högre än i någon europeisk storstad. Den underbara utsikten över Dalälven är gratis!