Utflykter

Telefonummer reception

0046 (0)70 5443713

Upptäck omgivningen

Hedesunda camping är belägen mitt i naturen men samtidigt också centralt. Det finns någonting att göra för alla i familjen här. Här berättar vi om olika aktiviteter/sevärdheter i området. Det finns dock mycket mer att göra än det vi anger här, kom gärna förbi receptionen för mer information.

 Färnebofjärdens nationalpark

Njut av den vackra naturen och de många forsarna i Färnebofjärdens nationalpark. Området är med på Unescos lista och utsett till biosfärområde. Du kan lätt tillbringa en dag här med alla vackra promenader, besökscentret ”naturum” och det 20 meter höga utkikstornet. Glöm inte att ta med dig korv så att du kan grilla den vid en av de många eldstäderna … och vem vet, du kanske till och med ser en bäver eller utter!

Taste of Africa

Mitt i de svenska skogarna hittar du detta fantastiska café. Smaka på de läckra hembakade afrikanska delikatesserna, titta runt i butiken full av vackra afrikanska produkter eller boka en matlagningskurs i Baobabköket. Åsa och Nolan vill gärna välkomna dig till denna vackra plats!

Läs mer om öppettider etc. på www.taste-africa.com!

eigen
The Dome
Sveriges största arena för extremsporter har otroliga saker att erbjuda: freerunning, inline, kickbike, klättring, skateboarding, fantastiska trampoliner och mycket mer. För den som är med men inte själv vill leka av sig, finns det ett café med utsikt över inomhushallen. Mer information och öppettider finns på www.thedome.se
Gårdsjö älgpark

Barn, äldre eller funktionshindrade, alla kan delta i en älgsafari. En traktor med vagn tar dig till älgarna och lär dig allt om dessa fantastiska djur.

Du kan boka en biljett i förväg på http://www.gardsjoalgpark.se

Årsunda viking

Upplev tillsammans med riktiga vikingar hur man lagade mat, gjorde kläder och arbetade med järn på vikingatiden. Gör din egen hammare av Thor eller delta i vikingaspel. Under högsäsongen finns det ett annat tema varje vecka.

Du hittar all nödvändig information på http://www.arsundaviking.se 

IMG_2208-scaled-1-1536x1024
Högt och lågt

Friluftsområdet i Hemlingby/Gävle är en äventyrspark med 6 olika höghöjdsbanor på olika höjder och med olika svårighetsgrader. Utmana dina barn, dina vänner, dina föräldrar och dig själv, det finns verkligen något för alla. Här får ni uppleva en dag som garanterar både skratt, pirrande magar och fantastiska minnen. Här kan ni tillbringa tre timmar med att testa era gränser, klättra, ziplining, hoppa och gunga på de olika banorna.

http://www.hogtlagt.se/gavle/

Mackmyra whisky

Något som också är intressant är ett besök på det nordligaste whiskydestilleriet där Skandinaviens enda single malt destilleras. I den intilliggande restaurangen erbjuds rätter inspirerade av whiskyn.

För adressuppgifter, meny eller för att boka en rundtur, besök http://www.mackmyra.com

Älvkarleby

Cirka 40 km från Hedesunda mynnar Dalälven ut i kusten. På ön Laxön finns en vacker promenad där du vissa tider på året kan se laxar hoppa mot vattnet. Här finns också ett av Sveriges äldsta vattenkraftverk, en vacker bro och du kan också se hur älven rann förr.

Brandbilsmuseet

Den vackra byn Gysinge är hemvist för brandmuseet. Museets samling omfattar ett 30-tal glänsande brandbilar och ambulanser från 1930 till 1990. Museet har också alla andra verktyg och material som behövdes för brandkåren.

http://www.brandnostalgi.com

Karten

Gokartbanan utomhus i Rörberg är cirka 850 meter lång och bredden varierar mellan 9 och 10 meter (även lämplig för barn från 7 år). För bokningar och drop-in-tider, besök:

http://www.gokartgavle.e

Hedesunda padel

Norr om Hedesunda finns två vackra padelbanor. Ung och gammal, en grupp vänner eller en företagsutflykt, padel är en sport för alla. Här kan du hyra/köpa racketar och bollar.

För mer information, bokning av en bana eller adressuppgifter, besök http://www.matchi.se