Betalnings- och bokningsvillkor Hedesunda camping 2023

När du bokar en campingplats eller stuga gäller följande bokningsvillkor.

Almänt:

Hedesunda camping är medlem i SCR. Besökare registreras hos oss med hjälp av registreringssystemet CKE (Camping Key Europe). Detta kan göras på två sätt:

 • En gratis registrering (Camping ID) där endast personuppgifter skapas. Camping-ID gör det också möjligt att checka in på andra campingplatser som är medlemmar i SCR utan att behöva lämna ut sitt pass/ID-kort.
 • En betald registrering (CKE) – då blir du medlem i SCR och har rätt till rabatter, försäkringar och tillämpliga erbjudanden. Detta medlemskap är giltigt i hela Europa.

Åldersgräns för bokning och incheckning

Minimiåldern för att boka/checka in en campingplats eller stuga är 22 år. När du checkar in kommer du att bli ombedd att visa upp din legitimation eller ditt CKE-kort för kontroll.

bokning och betalning av din stuga eller campingplats

När du har bokat får du en bekräftelse och en faktura. Efter att ha betalat 30 % av totalbeloppet i förskott är bokningen bindande och stugan/campingplatsen är reserverad för perioden. Resten av beloppet ska betalas senast 1 månad före ankomst. Om perioden vid bokningstillfället är mindre än en månad före ankomst ska hela beloppet betalas omedelbart. Betalning kan ske via Hedesunda Campings bankgiro med angivande av bokningsnummer och ditt namn. Så snart vi har mottagit din handpenning (30 % av beloppet) eller slutbetalning (70 % av beloppet) skickar vi dig en bekräftelse via e-post.

Avbokning

Vi vill gärna få en avbokning av en bokning via e-post. Betalningar återbetalas inte vid avbokning. Vi rekommenderar att du tecknar en lämplig avbeställningsförsäkring hos din bank eller ditt försäkringsbolag. Det finns också mycket bra avbeställningsförsäkringar för allt Covid-19 numera.

Inchecknings- och utcheckningstider för en campingplats

På ankomstdagen är det möjligt att checka in från 12:00. Utcheckning på avresedagen sker före kl. 12.00. I samråd med Hedesunda Camping kan andra ankomst- och avgångstider vara möjliga.

Inchecknings- och utcheckningstider för stugorna

På ankomstdagen är incheckning möjlig från 15:00. Utcheckning på avresedagen sker före klockan 11.00. I samråd med Hedesunda Camping kan andra ankomst- och avgångstider vara möjliga.

Vad gäller vid incheckning i stugorna

 • I hyran ingår inte slutstädning. Du kan välja att städa stugan själv eller boka slutstädning upp till en vecka före ankomst.
  Om du väljer att städa själv ska du lämna stugan på följande sätt:
  – Allt som tvättats rent, torkats och ställts tillbaka i skåpen.
  – Sopsäckar i containern, tomma flaskor och gammalt papper på anvisad plats.
  – Täcken och eventuellt sänglinne vikta vid fotändan.
  – Kylskåpet är tomt och rent.
  – All mat och alla drycker ska tas bort.
  – Badrum och kök måste vara rena.
  – dammsugning och moppning.
  Om slutstädning har beställts i förväg ska soporna ändå slängas och disken tvättas, torkas och placeras tillbaka i skåpen.

Om inget annat anges i bokningsbekräftelsen ingår inte extra kostnader som sänglinne, handdukar, barnsäng/barnstol etc. i priset för boendet. Du kan beställa dessa faciliteter extra när du bokar eller eventuellt vid incheckningen.

Lag om skydd av personuppgifter

Hedesunda camping samt SCR ansvarar för behandlingen av dina personuppgifter som du lämnar via e-post/kontaktformulär/onlinebokning när du bokar en campingplats eller en stuga. Dina uppgifter behandlas enbart för att registrera den önskade bokningen via det använda incheckningssystemet. Uppgifterna får endast överlämnas på order av ett inkassobolag samt offentliga myndigheter och domstolar för att driva in, fastställa och fullgöra dina avtalsförpliktelser. Dina personuppgifter kan också behandlas i marknadsföringssyfte av SCR och Hedesunda Camping för sina egna produkter och tjänster och för andra produkter och tjänster som beställs av företag och organisationer som SCR eller Hedesunda Camping samarbetar med. Din
personuppgifter kommer att sparas i 36 månader efter det att bokningsavtalet har ingåtts. Du har rätt att en gång per år och utan kostnad skriftligen begära ut dina registrerade uppgifter så att du kan få reda på var uppgifterna lagras och till vem de har lämnats ut under tiden, samt rätt att när som helst korrigera uppgifter som har ändrats under tiden. Du kan också
också rätt att ange när du inte vill att dina personuppgifter ska användas i marknadsföringssyfte.

Annat

Eventuella fel som uppstår före eller under din vistelse ska omedelbart rapporteras så att Hedesunda Camping kan rätta till dem efter bästa förmåga.